Peruu küpsised 'Alfajores'

Kogus
Valmistusviis
Küpsetamine
Valmistusaeg
Käik
Dessert
Lisategevused

Koostisosad

400 g metallpurk suhkruga suhkruga kondenspiima

Küpsised:

300 g võid

4.5 dl nisujahu

1 dl kartulitärklist

0.75 dl tuhksuhkrut

soola

3 sl külma vett

Pealepuistamiseks:

tuhksuhkrut

Valmistamine

Eemalda kondenspiimapurgilt paber, pane kinnine purk potti ja kata veega. Keeda purki umbes 4 tundi, aeg-ajal vajadusel vett lisades.
Proovi purki raputada - kui enam ei loksu, siis on 'koolakreem' parajalt paks.
Sega tainaained omavahel ja pane vähemalt tunniks ajaks jahedasse.
Rulli tainas lauale ja lõika pisikese vormiga või pitsiga ümmargused kettad.
Aseta küpsised küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile ja torka kahvliga mõned augud sisse.
Küpseta 200-kraadise ahju keskosas umbes 7 minutit.
Lase küpsistel jahtuda.
Ava keedetud jahtunud kondenspiimapurk ja määri pooltele küpsistele veidi kreemi. Aseta teine küpsis paariliseks peale.
Puista täidetud küpsised tuhksuhkruga üle.

Retsept on pärit Rootsi ajakirjast ICA kuriren (17/2003, Lissy Noe, Alfajores)

LISA KOMMENTAAR

Maia
postitatud 21.02.2013 20:09

Olen neid imemaitsvaid kupsiseid Peruus proovinud, kuid kahjuks ei saanud selle retsepti jargi isegi mitte ligilahedast tulemust. Kupsise osa tuli rabe ja jahune, ilma mingi maitseta. Jargmine kord proobin monda muud kupsise retsepti, aga koolakreem kupsise vahele on igal juhul vaga hea mote.