500 g väikeseid valgeid kuivatatud ube
leotamiseks külma vett
1 sl oliiviõli
4 sl heledat siirupit
2 sl kontsentreeritud tomatipastat
0.5 tl sinepipulbrit
Pane oad kaussi ja kata külma veega. Leota üle öö.
Loputa ja nõruta hoolega. Pane leotatud oad potti ja kata puhta külma veega. Kuumuta keemiseni, keeda 5 minutit ja nõruta uuesti.
Loputa oad jooksva külma veega, pane uuesti potti ja kata uuesti külma veega.
Kuumuta keemiseni ja keeda 1-1,5 tundi, kuni oad on küpsed, ent mitte pehmed.
Kuumuta pannil oliivõli ja hauta selles sibul pehmeks. Lisa siirup, tomatipüree, sool, sinepipulber ja niipalju oakeeduvett, et saad 1,2 liitrit kastet.
Pane oad ahjuvormi ja kalla kaste peale. Maitsesta.
Küpseta 170-kraadises ahjus tund aega.
Retsept on pärit Briti ajakirjast Slimmer (February 2001, Home-made Baked Beans)
Kodused 'baked beans'
'Baked beans' ehk küpsetatud oad on kohustuslik briti hommikuse söögilaua osa.