Banaani-lehttainakoogid

Väikesed lehttainapirukad banaaniga, mis maitsevad kõige paremini ahjusoojalt.

Kogus
neljale
Valmistusviis
Küpsetamine
Valmistusaeg
Käik
Dessert
Lisategevused

Koostisosad

300 g lehttainast

1 sidrun

2 banaani

2 sl riivsaia

4 sl heledat siirupit

Serveerimiseks:

vanillijäätist või 35% rõõska koort

Valmistamine

Rulli lehttainas lauale ja lõika 5x5 cm ruutudeks. Aseta tainatükid küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile.

Riivi kaussi 1 sidruni koor. 

Pressi teise kaussi 1/2 sidruni mahl. Lõika banaanid viiludeks ja sega sidrunimahlaga. Jaota banaaniviilud tainaruutude keskele.

Sega riivitud sidrunikoor riivsaia ja siirupiga. Kalla segu banaanidele. 

Küpseta 200-kraadises ahjus 15-18 minutit, kuni lehttainaservad on kenasti kerkinud ja kuldseks küpsenud.

Serveeri kohe, juurde vanillijäätist või Creme Chantilly't.

Tee ise:


Retsept on pärit Briti ajakirja Good Food 2001.a. kalendrist (Hot banana tarts). Pildi tegi Pille.

LISA KOMMENTAAR

Pilaja
postitatud 20.04.2010 00:25

Need banaanikoogid maitsesid väga hästi ja olid heaks vahelduseks marjakookidele.

Pille
postitatud 09.07.2016 15:18

Pilaja tehtud foto: