Väikesed lehttainapirukad banaaniga, mis maitsevad kõige paremini ahjusoojalt.
300 g lehttainast
1 sidrun
2 banaani
2 sl riivsaia
4 sl heledat siirupit
vanillijäätist või 35% rõõska koort
Rulli lehttainas lauale ja lõika 5x5 cm ruutudeks. Aseta tainatükid küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile.
Riivi kaussi 1 sidruni koor.
Pressi teise kaussi 1/2 sidruni mahl. Lõika banaanid viiludeks ja sega sidrunimahlaga. Jaota banaaniviilud tainaruutude keskele.
Sega riivitud sidrunikoor riivsaia ja siirupiga. Kalla segu banaanidele.
Küpseta 200-kraadises ahjus 15-18 minutit, kuni lehttainaservad on kenasti kerkinud ja kuldseks küpsenud.
Serveeri kohe, juurde vanillijäätist või Creme Chantilly't.
Retsept on pärit Briti ajakirja Good Food 2001.a. kalendrist (Hot banana tarts). Pildi tegi Pille.
Need banaanikoogid maitsesid väga hästi ja olid heaks vahelduseks marjakookidele.
Pilaja tehtud foto:
Banaani-lehttainakoogid
Väikesed lehttainapirukad banaaniga, mis maitsevad kõige paremini ahjusoojalt.