Sidruni-jogurtijäätis

Sidrunijäätise asemel võib valmistada samamoodi ka apelsini- või laimijäätist.
 

Kogus
neljale
Valmistusviis
Sügavkülmutamine
Valmistusaeg
Käik
Dessert
Lisategevused

Koostisosad

3 pestud sidrunit

150 g suhkrut

1 l maitsestamata jogurtit

Serveerimiseks:

sidrunivõiet

sidrunikoort peenikeste ribadena

Valmistamine

Sega potis sidrunimahl, riivitud koor ja suhkur. Kuumuta aeg-ajalt segades tasasel tulel, kuni suhkur on sulanud. Jahuta.
Sega jahtunud sidrunisiirup jogurtiga. Pane segu külmakindlasse nõusse ja siis tunniks ajaks sügavkülma, kuni segu servad on jäätunud.
Sega puulusikaga läbi ja pane veel tunniks ajaks sügavkülma. Sega tunniajaliste vahedega veel 2 korda.
Peale viimast segamist jäta umbes 3-4 tunniks sügavkülma, kuni jäätis on ühtlaselt jäätunud.
Tõsta jäätis veerand tundi enne serveerimist pehmenema.
Jaota nelja magustoidukaussi ja kaunista sidrunivõide ja sidrunikooreribadega.

Retsept on briti ajakirjast Bella Cookbook (September/October 2001, Lemon yoghurt ice)

LISA KOMMENTAAR

estonia
postitatud 06.03.2021 12:50

halb