Klassikaline lisand Taani jõululauale tavaliste keedetud kartulite kõrval. Muide, toiduajaloolastel on põnev lugu selle roa kohta. Nimelt söödi 17. sajandil peenemates peres jõuluõhtul suhkrus pruunistatud kastaneid. Lihtrahval sellise peene roa jaoks raha ei olnud, nii et 19. sajandil hakati sarnasel moel valmistama väikeseid keedetud kartuleid hoopis.
Keeda pisikesed kartulid soolaga maitsestatud pehmeks. Koori ja jahuta.
Pruunista suhkur suurel pannil, kuni suhkur on helepruun ja vahutab. Lisa või ja kuumuta, kuni või on sulanud. Lisa kartulid ja pruunista tasasel tulel, aeg-ajalt panni raputades, kuni kartulid on ühtlaselt läikivpruunid.
Pruunistatud kartulid
Klassikaline lisand Taani jõululauale tavaliste keedetud kartulite kõrval. Muide, toiduajaloolastel on põnev lugu selle roa kohta. Nimelt söödi 17. sajandil peenemates peres jõuluõhtul suhkrus pruunistatud kastaneid. Lihtrahval sellise peene roa jaoks raha ei olnud, nii et 19. sajandil hakati sarnasel moel valmistama väikeseid keedetud kartuleid hoopis.