1.5 l külma vett
30 g tükk konbut ehk kombu't ehk merikapsast
10 g 'katsuo bushi' ehk bonito-helbeid (müüakse 5-grammistes pakkides, umbes 2.5 dl)
Kuumuta külm vesi ja kombu suures potis tugeval kuumusel keemiseni. Tõsta pott tulelt ja eemalda kombu.
Puista katsuobushi ehk bonito-helbed leemele, sega ja lase 3 minutit tõmmata.
Kurna läbi marli või kohvifiltri kaussi. (Marlile või kohvifiltrisse jäänud bonito-helbeid võid kasutada riisi maitsestamiseks).
See retsept on USA ajakirjast Gourmet (May 2000). Pildi tegi Nami-Nami toimetaja Ilse Metsamaa.
Dashi ehk jaapani kalapuljong
Dashi (出汁, だし) on jaapani köögis laialdaselt kasutatav põhipuljong, valmistatakse bonito-helvestest ja kombust. Pikemalt loe dashi kohta Nami-nami kokandussõnastikust.