Okra-maisimannapuder 'Coo Coo'

Coo Coo on Barbadose saare rahvusroog.

Kogus
kuuele
Valmistusviis
Hautamine
Valmistusaeg
Käik
Lisand
Lisategevused

Koostisosad

100 g okrat 1-1,5cm juppideks lõigatuna

1.75 dl hakitud punast sibulat

1 sl hakitud värsket tüümiani e. aed-liivateed

2 sl magedat võid

4 dl polenta maisimannat

1.5 l vett

Serveerimiseks:

sulatatud võid

Valmistamine

Sega suures potis okra, sibul, aed-liivatee ja või. Lisa 2,5 dl vett ja kuumuta keemiseni.

Alanda kuumust ja hauta katmata potis tasasel tulel umbes 20 minutit, kuni okra on pehme ja vedelik peaaegu aurustunud.

Sega keskmise suurusega kausis maisimanna ja 2,5 dl vett paksuks pastaks. Vala maisisegu okra-sibulasegu hulka.
Lisa jaokaupa liiter keevat vett, samal ajal hoolega segades, et maisimanna tükki ei läheks. Kuumuta pidevalt segades 12-15 minutit, kuni puder on pehme ja kreemjas.

Jaota madalatesse kaussidesse, peale sulavõid.

Jahtunud Coo-Coo võib viiludeks lõigata ja oliivõlis praadida.

Loe veel:

Retsept on USA ajakirjast "Vegetarian Times" (June 2001, coo coo)

LISA KOMMENTAAR