Dauphinoise-stiilis vormiroog juursellerist, mis sobib ka pidulikumale lauale.
vormi määrimiseks võid või oliiviõli
500 ml 35% rõõska koort ehk vahukoort või taimset koort
100 ml piima või taimset piimajooki
2 tl Dijoni sinepit
1 suurem juurseller
2 hakitud küüslauguküünt
tüümianilehti
Kuumuta ahi 160C (pöördõhuga 140C). Määri keskmise suurusega ahjuvorm võiga või õliga.
Koori juurseller, siis lõika kas terava noaga või mandoliinlõikuriga õhukesteks viiludeks.
Vispelda rõõsk koor, piim ja sinep omavahel, siis maitsesta soola-pipraga.
Säti selleriviilud vormi, iga kihti soola-pipraga maitsestades. Samuti pane iga kihi peale veidi küüslauku ja tüümiani.
Kalla peale kooresegu ja küpseta 1 tund 30 minutit või kuni juurseller on pehme ja nuga kergesti läbi läheb.
Lase 5 minutit seista, siis serveeri.
Retsept mugandatud siit. Pildi tegi Juta Kübarsepp.
Väga maitsev!
Sellerivormiroog
Dauphinoise-stiilis vormiroog juursellerist, mis sobib ka pidulikumale lauale.