Sellerivormiroog

Dauphinoise-stiilis vormiroog juursellerist, mis sobib ka pidulikumale lauale.

Kogus
kuuele
Valmistusviis
Küpsetamine
Valmistusaeg
Käik
Põhiroog
Lisategevused

Koostisosad

vormi määrimiseks võid või oliiviõli

500 ml 35% rõõska koort ehk vahukoort või taimset koort

100 ml piima või taimset piimajooki

2 tl Dijoni sinepit

1 suurem juurseller

2 hakitud küüslauguküünt

tüümianilehti

Valmistamine

Kuumuta ahi 160C (pöördõhuga 140C). Määri keskmise suurusega ahjuvorm võiga või õliga.

Koori juurseller, siis lõika kas terava noaga või mandoliinlõikuriga õhukesteks viiludeks. 

Vispelda rõõsk koor, piim ja sinep omavahel, siis maitsesta soola-pipraga.

Säti selleriviilud vormi, iga kihti soola-pipraga maitsestades. Samuti pane iga kihi peale veidi küüslauku ja tüümiani.

Kalla peale kooresegu ja küpseta 1 tund 30 minutit või kuni juurseller on pehme ja nuga kergesti läbi läheb. 

Lase 5 minutit seista, siis serveeri.

Nipid ja soovitused:

  • Algretseptis oli kasutatud taimset koort ja piima - siis sobib roog ka veganitele. 
  • Võid roa eelmisel päeval valmis teha. Serveerimiseks kuumuta 200C (pöördõhuga 180C) ahus 20 minutit või kuni roog on läbinisti kuum.

Loe veel:

Retsept mugandatud siit. Pildi tegi Juta Kübarsepp.

LISA KOMMENTAAR

Kybarsepp
postitatud 01.11.2025 13:42

Väga maitsev!