Koostisosad

2 l mustikaid

5 dl vett

1.5 dl suhkrut

Valmistamine

Pane puhtad marjad ja suhkur koos veega potti. Kuumuta, kuid ära lase keema minna.
Purusta marjad miksriga või tambi pudrunuiaga katki.
Kuumuta segu uuesti peaaegu keemistemperatuurini ja tõsta kulbiga puhastesse purkidesse.
Pane kaaned peale.

Retsept ilmus ajalehes Postimees (11.7.1998 Triinu Laanemäe). Pildi tegi VIKE.

LISA KOMMENTAAR

Marike
postitatud 02.09.2014 19:16

<p>Miks panna suhkrut? Mustikas seisab ka ilma suhkruta. Isegi kui hallituskork peale tuleb, siissaab selle enne tarbimist ära võtta ja hoidis ise on täiesti korras. Kui pudelit täita, siis peab selle kaelaaugu lõpuni nn. kuhjaga täis kallama, sest jahtudes läheb asi kokku. </p> <p>Mina teen nii: võtan nii palju mustikaid kui mul on. Potipõhja kallan tsipakene vett, nii et marjad alguses ära ei kõrbe (max kuumuse peale ei maksa panna). Kui marjad keema hakkavad, siis keedan keskmisel kuumusel ca. 5 minutit. Siis kuuma pudelisse, kuumast veest läbikäinud toidukile peale ja seon nööriga pudelikaela ümbert kinni. Kui on keeratavad korgis, siis ikka ennem kile alla ja siis keeran ettevaatlikult kinni. Vääääääga häääää kraam talvel. Saab mustikasuppi teha, hoiab kõhu korras ja peletab kõlmetushaiguse.</p>

Pille
postitatud 11.07.2019 14:40

Marike, mustikad pudelis/omas mahlas retsept on meil ka täitsa olemas: https://nami-nami.ee/retsept/22006