Maitsevõi oliivirohuga

Kogus
Valmistusviis
Segamine
Valmistusaeg
Käik
Lisand
Lisategevused

Koostisosad

375 g võid

5-6 sl hakitud värsket oliivirohtu ehk santoliini

2-3 purustatud küüslauguküünt või veidi riivitud sidrunikoort

soola ja musta pipart

Valmistamine

Tõsta või varakult tuppa soojenema. Siis hõõru puulusikaga kreemjaks. 

Pese maitsetaimed, siis kuivata hoolikalt köögipaberiga. Haki maitseroheline hästi peeneks. Pressi küüslauk või riivi peenelt. Sega maitseroheline ja küüslauk või hulka, maitsesta soola-pipraga. 

See vahemereline maitsevõi sobib hästi liha- ja kalaroogadele, aga ka leivale-saiale. Külmkapis säilib nädala, sügavkülmas mõned nädalad. 

Loe veel:

Retsept siit. Pildi tegi Juta Kübarsepp.

LISA KOMMENTAAR