Oliivirohupesto

Oliivirohi ehk santoliin on põnev maitsetaim, mille maitses kohtuvad oliiv ja rosmariin. Siin on sellest pesto tehtud. Maitseb hästi nii makaronidega, kala, liha, pitsa, röstsaiaga. Säilib kinnises purgis ja oliiviõliga kaetult umbes 3 nädalat külmkapis.

Kogus
Valmistusviis
Segamine
Valmistusaeg
Käik
Lisand
Lisategevused

Koostisosad

peotäis värsket oliivirohtu ehk santoliini

3 sl piinia- või seedermänniseemneid

2 küüslauguküünt

40 g parmesani juustu

1 sidruni riivitud koor

125 ml oliiviõli

soola ja musta pipart

Valmistamine

Pese oliivirohi, nõruta ja kuivata köögipaberiga hoolikalt. Haki peenemaks, pane köögikombaini. 

Rösti piiniaseemned kuival pannil aromaatseks, pane köögikombaini. Koori küüslauk, pane köögikombaini.

Lisa riivitud sidrunikoor ja 3 sl oliiviõli, töötle ühtlaseks. 

Sega juurde riivitud parmesan, siis sega hulka nii palju oliiviõli, kuni saad sobiva konsistentsiga pesto. Maitsesta soola-pipraga parajaks.

Loe veel:

Retsept mugandatud siit.

LISA KOMMENTAAR