Küüslauguvõrse friikad

Kogus
Valmistusviis
Küpsetamine
Valmistusaeg
Käik
Lisand
Lisategevused

Koostisosad

küüslauguvõrseid

mahedamaitselist õli

1 dl (gluteenivaba) riivsaia

0,5 tl küüslaugupulbrit

0,5 tl sibulapulbrit

0,5 tl suitsupaprikat

näpuotsaga soola

Valmistamine

Kuumuta ahi 200C. Kata ahjuplaat küpsetuspaberiga. 

Pese küüslauguvõrsed, nõruta hoolega ja lase veidi köögipaberil taheneda. Siis lõika küüslauguvõrsed 3-4 jupiks. 

Sega riivsai maitseainetaga. 

Nirita küüslauguvõrsetele veidi õli, sega läbi. Siis veereta riivsaiasegus. 

Tõsta küüslauguvõrsed ahjuplaadile. Küpseta umbes 15 minutit või kuni küüslauguvõrsed on kenasti krõmpspehmed ja kuldsed. 

Nipid ja soovitused:

  • Võid kastetada ka teiste meelepäraste maitseainetega.
  • Küüslauguvõrsefriikaid võib valmistada ka kuumaõhufritüüris. Siis arvesta 180C juures 7-8 minutit. 

Loe veel:

Retsept mugandatud siit. Pildi tegi Juta Kübarsepp.

LISA KOMMENTAAR

Pille
postitatud 15.07.2025 17:12

Tegin algretseptis antud maitseainetega, riivsai oli tavaline ja ka ahi oli tavaline. Täitsa mõnus viis, teeks uuestigi.

Kybarsepp
postitatud 02.09.2025 13:08

Head näksimiseks!