Nõruta kikerherned, loputa ja nõruta uuesti hoolega, siis patsuta köögipaberiga kuivemaks. Puista äärega väiksemale ahjupannile, nirista peale oliiviõli. Siis küpseta umbes 15 minutit või kuni kikerherned muutuvad krõbedaks.
Maitsesta kikerherned maitseaineseguga, raputa, et kikerherned oleksid ühtlaselt kaetud. Siis puista peale riivitud juust.
Pane uuesti ahju 7-10 minutiks või kuni juust on sulanud ja kenasti krõbe.
Võta ahjust välja, lase jahtuda. Siis murra või lõika tükkideks.
Nipid ja soovitused:
Algretseptis kasutati rantšo maitseainesegu, aga Eestis on see vähelevinud. Kasuta suitsutatud või tavalist paprikapulbrit, küüslaugupulbrit, Itaalia maitseainesegu vms.
Säilita krõpse õhukindlas karbis jahedas või külmkapis kuni 3 päeva.
Kui kasutad pöördõhuga ahju, siis vähenda ahju kuumust 15-20°C võrra.
Kuumaõhufritüüris valmistamiseks arvesta 200°C kraadi juures 10-12 minutit, kikerherneid vahepeal raputades.
Krõbedad kikerhernekrõpsud
Söö niisama, kasuta salatitel või paku jt juustulaual.