Ahjuporgandid feta ja trühvliõliga

Ahjus küpsetatud varajased porgandid fetajuustu, sidruni ja trühvliõliga.

Kogus
neljale
Valmistusviis
Küpsetamine
Valmistusaeg
Käik
Lisand
Lisategevused

Koostisosad

12-16 saledat porgandit (u 500 g)

2 sl külmpressitud oliiviõli

soola ja musta pipart

50 g murendatud fetajuustu

1 sidruni riivitud koor ja 0,5 sidruni mahl

1 tl trühvliõli

Valmistamine

Kuumuta ahi 180°C.

Pese porgandid, kuivata ja trimmi. Pane ahjuplaadile, nirista peale oliiviõli, maitsesta soola-pipraga ja raputa läbi.

Küpseta 180-kraadises ahjus krõmpspehmeks ja kergelt pruuniks - selleks kulub u 35-45 minutit. Kontrolli küpsust - kahvel/nuga peaks paksemast kohast kenasti läbi minema. 

Võta ahjust välja. Kui porgandid on veel kuumad, siis maitsesta veel kergelt soolaga, maitsesta trühvliõli ja sidrunimahlaga, puista peale riivitud sidrunikoor ja murendatud fetajuust. 

Nipid ja soovitused:

  • Väga saledad porgandid jäta terveks, tüsedamad porgandid lõika pooleks või isegi neljaks. 
  • Sobib nii valge kui ka musta trühvli õli.
  • Kui sul on maitseainekapis trühvlisoola, siis võid maitsestamiseks ka seda kasutada. 

Loe veel:

Retsept mugandatud siit. Pildi tegi Ilse Metsamaa.

LISA KOMMENTAAR

Pille
postitatud 15.04.2025 12:01

Tegime Hõbekulbi naistega. Meil olid "tavalised" varajased porgandid, need lõikasime pikuti neljaks ja panime ahju. Väga maitsvad!

Pille
postitatud 21.04.2025 09:58

Tegin eile kolmandat korda selle kuu jooksul. Kadusid kevadpühade-brunchi laualt imeruttu (esimesena sai otsa ahjulillkapsas chimichurri kastmega).