Hedgehog slice

Meie kirju koera analoog Austraaliast.

Kogus
24 koogitükki
Valmistusviis
Segamine
Valmistusaeg
Käik
Dessert
Lisategevused

Koostisosad

250 g tükeldatud võid

400 g purk suhkruga kondenspiima

500 g küpsiseid

30 g ehk 4 sl/60 ml kakaopulbrit

45 g ehk 1,25 dl kookoshelbeid

Peale:

200 g piimašokolaadi

2 tl mahedamaitselist õli

Valmistamine

Määri 16 x 26 cm keeksivorm võiga ning kata põhi küpsetuspaberiga.

Pane või ja magus kondenspiim potti ning kuumuta tasasel tulel aeg-ajalt segades, kuni segu on ühtlane. 

Samal ajal pane küpsised kilekotti, siis tambi pudrunuia või tainarulli abil katki - peaksid sama peene küpsisepuru ja keskmise suurusega küpsisetükkide segu. Pane kotti ka kakaopulber ja kookoshelbed, raputa läbi, et ained seguneksid. 

Sega küpsisesegu või-kondenspiimakreemi hulka ning sega korralikult läbi. Tõsta vormi, suru kokku ja silu pealt ühtlaseks. Pane külmkappi tahenema. 

Katte jaoks pane piimašokolaad ja lusikatäis õli vesivanni ning sulata ühtlaseks. Nirista sulašokolaad küpsisekoogile. Silu pealt ühtlaseks, siis pane umbes 3 tunniks külmkappi tahenema. 

Nipid ja soovitused:

  • Kinnises karbis säilib külmkapis kuni 2 nädalat. 
  • Algretsepis soovitatakse küpsised kindlasti tainarulliga katki lüüa ja mitte köögikombainis peenestada (viimane teeb küpsised liiga peeneks). 

Retsept mugandatud siit. Pildi tegi Juta Kübarsepp.

LISA KOMMENTAAR

Pille
postitatud 10.04.2025 08:31

Oi, see meile meeldib! Palju-palju rohkem kui meie endi kirju koer, tekstuur on lihtsalt nii palju siidisem. Hetkel käib kodus vaidlus, et kas järgmisel korral lisada ka marmelaaditükke või mitte :D Mina tegin kahe keeksivormi sisse, vormid vooderdasin küpsetuspaberiga.