250 g tükeldatud võid
400 g purk suhkruga kondenspiima
500 g küpsiseid
30 g ehk 4 sl/60 ml kakaopulbrit
45 g ehk 1,25 dl kookoshelbeid
Peale:200 g piimašokolaadi
2 tl mahedamaitselist õli
Määri 16 x 26 cm keeksivorm võiga ning kata põhi küpsetuspaberiga.
Pane või ja magus kondenspiim potti ning kuumuta tasasel tulel aeg-ajalt segades, kuni segu on ühtlane.
Samal ajal pane küpsised kilekotti, siis tambi pudrunuia või tainarulli abil katki - peaksid sama peene küpsisepuru ja keskmise suurusega küpsisetükkide segu. Pane kotti ka kakaopulber ja kookoshelbed, raputa läbi, et ained seguneksid.
Sega küpsisesegu või-kondenspiimakreemi hulka ning sega korralikult läbi. Tõsta vormi, suru kokku ja silu pealt ühtlaseks. Pane külmkappi tahenema.
Katte jaoks pane piimašokolaad ja lusikatäis õli vesivanni ning sulata ühtlaseks. Nirista sulašokolaad küpsisekoogile. Silu pealt ühtlaseks, siis pane umbes 3 tunniks külmkappi tahenema.
Retsept mugandatud siit. Pildi tegi Juta Kübarsepp.
Oi, see meile meeldib! Palju-palju rohkem kui meie endi kirju koer, tekstuur on lihtsalt nii palju siidisem. Hetkel käib kodus vaidlus, et kas järgmisel korral lisada ka marmelaaditükke või mitte :D Mina tegin kahe keeksivormi sisse, vormid vooderdasin küpsetuspaberiga.
Hedgehog slice
Meie kirju koera analoog Austraaliast.