Lobster Roll

Prantsuse koka Jacques Pepini prantslaslik versioon USA New England'i armastatud homaarivõileivast. Majoneesi asemel on siin Ameerika homaarid segatud estragonivõiga.
Ideaalis kasuta hot dogi kukleid, mis on avatud pealt, mitte küljelt.

Kogus
kahele
Valmistusviis
Segamine
Valmistusaeg
Käik
Eelroog/kerge eine
Lisategevused

Koostisosad

100 g võid

2 hot dogi saia

1 sl hakitud värsket estragoni

1 sl värskelt pressitud sidrunimahla

2 keedetud Maine'i homaari (a 650 g; puhastatud ja tükeldatud kujul)

soola ja musta pipart

lehtsalatit

Valmistamine

Sulata või tasasel tulel väikeses potis. Pintselda poolitatud kuklid pealt sulavõiga, siis pruunista need kergelt pannil (lõikepind all). 

Lisa sulavõi hulka hakitud estragon ja sidrunimahl, maitsesta soola-pipraga. Sega hulka hakitud homaar ning kuumuta õrnalt läbi.

Pista iga kukli sisse slaatileht, siis täida homaariseguga. Ülejäänud sulavõi nirista homaaridele. 

Nipid ja soovitused:

  • USAs New Englandi piirkonnas kasutatakse hot dogi kukleid, mis on küpsetatud tihedasti üksteise kõrval, nii et servad on pehmed. Need lõigatakse lahti pealt. New England–style hot dog buns, New England hot dog buns, top-loading hot dog buns, split-top rolls, top-sliced rolls, frankfurter rolls, frankfurt rolls.

Loe veel:

Retsept siit.

LISA KOMMENTAAR