Vanilli-pastinaagisupp

Kogus
neljale kuni viiele
Valmistusviis
Keetmine/kuumutamine
Valmistusaeg
Käik
Eelroog/kerge eine
Lisategevused

Koostisosad

1 kg pastinaaki (puhastatud kaal)

3 sl oliiviõli

0,5 tl soola

1,25 l kana- või köögiviljapuljongit

1-2 tl vanilliekstrakti

soola ja musta pipart

Valmistamine

Kuumuta ahi 200C.

Koori pastinaagid, tükelda. Laota ahjuplaadile, nirista peale oliiviõli ja maitsesta 0,5 tl soolaga. Sega pastinaagikuubikuid, et kõik oleks õliga koos. Küpseta 200-kraadises ahjus umbes 25 minutit või kuni pastinaak on kuldne ja pehme. 

Pane paksupõhjalisse potti, lisa puljong ja 1-2 tl vanilliekstrakti. Kuumuta keemiseni, siis keera tuli kinni. 

Peenesta supp saumikseriga ühtlaseks. Maitsesta soola-pipraga. 

Serveerimisel võid supile veidi rõõska koort peale niristada. 

Nipid ja soovitused:

  • Veganversiooni jaoks kasuta kindlasti köögiviljapuljongit; valmis supile võid niristada taimset koort.

Loe veel:

Retsept siit.

LISA KOMMENTAAR