Horvaatia kapsasalat (Kupus Salata)

See kapsasalat sobib pea kõikide soolaste roogade lisandiks.

Kogus
neljale
Valmistusviis
Segamine
Valmistusaeg
Käik
Lisand
Lisategevused

Koostisosad

0,5 väikest värsket kapsapead

1 sl valgeveiniäädikat või õunaäädikat

1 sl oliiviõli

1 tl köömneid

soola ja musta pipart

Valmistamine

Lõika kapsas peenikesteks ribadeks, nt köögimandoliini abil. Pane kaussi, lisa u 0,5 tl soola. Sega ja mudi, kuni kapsas pehmeneb.

Lisa köömned, oliiviõli ja veiniäädikas, maitsesta soola-pipraga. Hoia serveerimiseni jahedas. 

Loe veel:

  • Samasugust kapsasalatit tehakse ka Saksamaal ja Austrias, nii et oleme liigitanud selle ka nende köökide alla. Kui Horvaatia retseptides kasutatakse enamasti valgeveiniäädikat, siis Austria ja Saksa retseptides pigem õunaäädikat. Mõnikord lisatakse salatile ka suhkrut, aga eestlaste maitsemeele jaoks oleks see liiast. 
    Austrias ja Saksamaal on see tihti salativalikus, samuti pakutakse seda veinirestoranides (Heurigen) seaprae või suitsusingi lisandina.
  • Valik Horvaatia retsepte Nami-Namis
  • Valik kapsa toorsalateid Nami-Namis

Retsept siit.

LISA KOMMENTAAR

Pille
postitatud 08.01.2025 09:28

Lihtne ja maitsev, sh need köömned. Kasutasin Kadarbiku talu riivitud kapsast (250 g pakk?), sellest jagust täpselt neljale sööjale lisandiks.