Lõika kapsas peenikesteks ribadeks, nt köögimandoliini abil. Pane kaussi, lisa u 0,5 tl soola. Sega ja mudi, kuni kapsas pehmeneb.
Lisa köömned, oliiviõli ja veiniäädikas, maitsesta soola-pipraga. Hoia serveerimiseni jahedas.
Loe veel:
Samasugust kapsasalatit tehakse ka Saksamaal ja Austrias, nii et oleme liigitanud selle ka nende köökide alla. Kui Horvaatia retseptides kasutatakse enamasti valgeveiniäädikat, siis Austria ja Saksa retseptides pigem õunaäädikat. Mõnikord lisatakse salatile ka suhkrut, aga eestlaste maitsemeele jaoks oleks see liiast.
Austrias ja Saksamaal on see tihti salativalikus, samuti pakutakse seda veinirestoranides (Heurigen) seaprae või suitsusingi lisandina.
Horvaatia kapsasalat (Kupus Salata)
See kapsasalat sobib pea kõikide soolaste roogade lisandiks.