Ilmselt üks lihtsamaid viise spagetikõrvitsa valmistamiseks. Sobib lisandiks või erinevate roogade valmistamiseks.
1 spagetikõrvits
oliiviõli
soola ja musta pipart
Lõika spagetikõrvits ristipidi umbes 2 cm paksusteks viiludeks. Eemalda seemned ja säsi.
Piserda ahjupannile oliiviõli, maitsesta soola-pipraga. Aseta peale kõrvitsaviilud ja maitsesta uuesti soola-pipraga ning nirista peale oliiviõli.
Küpseta 200-kraadises ahjus umbes 30 minutit. Siis pööra kõrvitsaviilud ümber ja küpseta veel 10-15 minutit, kuni spagetikõrvits on küps.
Võta ahjust välja, ribasta kahvli abil “spagettideks”.
Retsept ilmus ka ajakirjas Kodu&Aed. Pildi tegi Juta Kübarsepp.
Vaja on head ja teravat nuga, aga kui viilutatud, siis on geniaalne viis spagetikõrvitsa valmistamiseks.
Röstitud spagetikõrvitsarattad (vegetaarne, vegan)
Ilmselt üks lihtsamaid viise spagetikõrvitsa valmistamiseks. Sobib lisandiks või erinevate roogade valmistamiseks.