2,5 dl külmutatud pohli
0,75 dl suhkrut
150 g piparkooke
100 g võid
0,25 tl soola
100 g valget šokolaadi
3 dl 35% rõõska koort ehk vahukoort
300 g maitsestamata toorjuustu
1 tl vanillisuhkrut
400 g suhkruga kondenspiima
Kaunistuseks:külmutatud pohli
Pane pooled pohlad koos suhkruga potti ning kuumuta, kuni suhkur on sulanud. Tõsta tulelt, siis sega hulka ülejäänud pohlad.
Peenesta piparkoogid. Sulata või, sega piparkoogipuru ja soolaga.
Kata 24 cm lahtikäiva koogivormi põhi küpsetuspaberiga, vooderda ka servad kas küpsetuspaberi või tordikilega. Suru piparkoogipuru vormi põhja, siis pane sügavkülma.
Sulata valge šokolaad vesivannis. Lase hetk jahtuda, siis sega kondenspiimaga.
Vahusta rõõsk koor, siis vispelda juurde toorjuust ja vanillisuhkur. Sega juurde kondenspiima-šokolaadisegu. Kalla segu vormi.
Nirista peale pohlasegu.
Pane vähemalt 8 tunniks sügavkülma.
Retsept siit. Pildi tegi Juta Kübarsepp.
Väga mõnus! Talvisele pidulauale just sobiv - saab mitu päeva varem sügavkülma valmis teha, tuleb lihtsalt tunnike enne serveerimist toatemperatuurile pehmenema tõsta.
Külmutatud toorjuustukook pohladega
Cheesecake + pohlad + piparkoogid = uus jõululemmik.