Suupisteleivad süldi ja mädarõikakreemiga

Süldivõileiva idee pärineb ühest ammusest Salme Masso ja Olga Relve võileivaraamatust. Kui algretsept oli einevõileiva jaoks, siis püstijalapidude jaoks olen seda teinud suupistevõileivana. Kuna sült on eestlaste jõululaual ikka olnud, siis sobiva ka süldivõileivad hästi pühadelauale.

Kogus
Valmistusviis
Segamine
Valmistusaeg
Käik
Suupiste
Lisategevused

Koostisosad

viilutatud rukkileiba

määrimiseks võid

liharikast kõvemat sülti

paksu Saare smetana hapukoort või toorjuustu

riivitud mädarõigast

musta pipart

Valmistamine

Määri leivaviilule võid, siis lõika leib väiksemateks tükkideks (me lõikasime kandilise leivaviilu neljaks).

Lõika süldist sobiva suurusega tükid, säti leivaviilule.

Maitsesta hapukoort ja/või toorjuust mädarõikaga, siis tõsta igale süldileivale veidi mädarõikakreemi.

Jahvata peale musta pipart ja serveeri.

Loe veel:

Pille Petersoo retsept ilmus ka ajakirjas JÕULUD (2024), pildi tegi Juta Kübarsepp. 

LISA KOMMENTAAR