Tatra 'risoto' seentega

Briti toidukirjutaja Sophie Dahli retsept.

Kogus
kahele
Valmistusviis
Hautamine
Valmistusaeg
Käik
Põhiroog
Lisategevused

Koostisosad

170 g toortatratangu

soola ja musta pipart

150 g värskeid metsaseeni

2 sl võid

2 sl oliiviõli

4 hakitud šalottsibulat

1 hakitud küüslauguküüs

2 sl kuiva valget veini

4 sl mascarpone toorjuustu

Valmistamine

Keeda tatart soolaga maitsestatud vees 40 minutit. Siis nõruta hoolega.

Loputa vajadusel seened, nõruta ja suuremad seened võid ka viilutada või tükeldada. 

Kuumuta pannil 1 sl võid ja 1 sl õli. Lisa šalottsibulad ja seened, lisa ka 1 sl valget veini. Kata pann kaanega ning kuumuta umbes 4 minutit, kuni seened on pehmed. Tõsta seened kurnlusikaga taldrikule, seente hautamisleem hoia alles!

Kuumuta potis 1 sl võid ja 1 sl õli, lisa keedetud ja nõrutatud tatar, mascarpone ja seente hautamise leem. Lisa ka teine lusikatäis valget veini. Kuumuta tatart segades umbes 3 minutit.

Jaota kaussidesse, tõsta peale seenesegu ja serveeri. 

Nipid ja soovitused:

  • Kasuta kindlasti seeni, mida tunned ja mida eelnevalt kupatama ei pea. 

Loe veel:

Retsept on mugandatud Briti ajakirjast Cook Vegetarian! (October 2010), algselt Roald Dahli lapselapse Sophie Dahli raamatust "Miss Dahl's Voluptious Delights". 

LISA KOMMENTAAR