170 g toortatratangu
soola ja musta pipart
150 g värskeid metsaseeni
2 sl võid
2 sl oliiviõli
4 hakitud šalottsibulat
1 hakitud küüslauguküüs
2 sl kuiva valget veini
Keeda tatart soolaga maitsestatud vees 40 minutit. Siis nõruta hoolega.
Loputa vajadusel seened, nõruta ja suuremad seened võid ka viilutada või tükeldada.
Kuumuta pannil 1 sl võid ja 1 sl õli. Lisa šalottsibulad ja seened, lisa ka 1 sl valget veini. Kata pann kaanega ning kuumuta umbes 4 minutit, kuni seened on pehmed. Tõsta seened kurnlusikaga taldrikule, seente hautamisleem hoia alles!
Kuumuta potis 1 sl võid ja 1 sl õli, lisa keedetud ja nõrutatud tatar, mascarpone ja seente hautamise leem. Lisa ka teine lusikatäis valget veini. Kuumuta tatart segades umbes 3 minutit.
Jaota kaussidesse, tõsta peale seenesegu ja serveeri.
Loe veel:
Retsept on mugandatud Briti ajakirjast Cook Vegetarian! (October 2010), algselt Roald Dahli lapselapse Sophie Dahli raamatust "Miss Dahl's Voluptious Delights".
Tatra 'risoto' seentega
Briti toidukirjutaja Sophie Dahli retsept.