Feta-filoampsud

Kogus
12 tk
Valmistusviis
Küpsetamine
Valmistusaeg
Käik
Suupiste
Lisategevused

Koostisosad

200 g fetajuustu

värsket või sulatatud filo-tainast

külmpressitud oliiviõli

vedelat mett

seesamiseemneid

Valmistamine

Kuumuta ahi 200C. 

Patsuta fetajuust kuivemaks, siis lõika 12 kuubikuks. 

Võta filotainaleht, lõika u 25 cm küljepikkusega ja u 5 cm laiusteks ribadeks. Lõika kokku 12 tainariba.

Nüüd pintselda filotainalehele oliiviõli, aseta lühemasse otsa juustukuubik. Keera paar korda rulli, siis keera küljed peale ja keera lõpuni rulli. Kinnita puidust hambatikuga ning pintselda ka pealt kergelt oliiviõliga.

Tõsta ahjuplaadile. Valmista samal moel ka ülejäänud ampsud. 

Küpseta 200-kraadises ahjus 10-15 minutit või kuni suupisted on kuldsed ja krõbedad. 

Tõsta serveerimisalusele, nirista peale veidi vedelat mett ning puista peale (röstitud) seesamiseemneid. 

Loe veel:

Retsept mugandatud siit. Pildi tegi Juta Kübarsepp.

LISA KOMMENTAAR

Pille
postitatud 02.09.2024 08:14

Väga lihtsad teha ja väga mõnusad! Mõnele oli see magus mesi seal võõras, aga mulle meeldis see soolase-magusa kooslus väga.