Röstitud virsikud kummelisiirupiga

Kogus
neljale
Valmistusviis
Küpsetamine
Valmistusaeg
Käik
Dessert
Lisategevused

Koostisosad

4 virsikut

1 sl suhkrut

Siirup:

125 ml suhkrut

60 ml vett

4 sl kummeliõisi

0,5 tl vanilliekstrakti

Valmistamine

Kuumuta ahi 220°C.

Lõika virsikud pooleks, eemalda kivid. Aseta ahjuplaadile, lõikepind ülal. Puista peale suhkur, lase 15 minutit tõmmata. 

Seejärel küpseta 15-20 minutit või kuni virsikud on kuldsed ja karamellised.

Siirupi jaoks kuumuta väikeses potis suhkur ja vesi tasasel kuumusel. Kuumuta, kuni suhkur on sulanud. Siis lisa kummeliõied ja vanilliekstrakt ja lase vähemalt 10 minutit tõmmata. 

Siis tõsta tulelt, eemalda kummeliõied. 

Serveerimiseks aseta küpsetatud virsikud taldrikutele, nirista peale kummelisiirupit. 

Loe veel:

Retsept mugandatud siit.

LISA KOMMENTAAR