Korja tindikud, lõika tükkideks ja pane kaanega kaussi. Lase 1-4 päeva külmkapis või jahedas tõmmata, kuni seened on täitsa mustad.
Pane seened väikesesse potti ning kuumuta keemiseni. Lase 7-10 minutit podiseda, siis võta pott tulelt ja püreesta segu saumikseriga.
Kuumuta uuesti keemiseni, koori pinnale kogunev hall vaht. Siis keeda seenetint tugevasti kokku ehk redutseeri.
Lase seenetindil jahtuda. Sega kausis hoolega soolaga. Lase vähemalt 30 minutit tõmmata külmkappis, ideaalis kuni järgmise päevani. (Maldoni soolahelvestele piisab poolest tunnist täiesti, suur kivisool vajab rohkem aega.)
Kuivata seejärel kas ahjus või kuivatis. Ahjus kuivatamise jaoks laota (silikoonmatiga kaetud) ahjuplaadile. Kuivata pöördõhuga ahjus (10-12 tundi 50°C juures, 8-10 tundi 70°C juures või veidi lühemalt 100°C juures).
Kui sool on täiesti kuiv, siis pane kinnisesse purki. Kuna sool on ilmselt klumpi läinud, siis murra või jahvata peeneks.
Säilita kaanega purgis.
Retsept siit.
Must seenesool
Tindikuga toonitud seenemaitseline must kivisool.