Sõstrasiirup

Väikeses koguses võib magushapukat punase sõstra siirupit valmistada ka nii.

Kogus
u 1 liiter
Valmistusviis
Keetmine/kuumutamine
Valmistusaeg
Käik
Jook
Lisategevused

Koostisosad

400 g küpseid punaseid sõstraid (võivad olla rootsudega)

6 dl vett

200 g suhkrut

soovi korral säilitusaine (taanlastel "Atamon")

Valmistamine

Pane pestud marjad (koos vartega) ja vesi potti ning kuumuta tasasel tulel, kuni marjad on katki keenud. 

Pane poti või kausi kohale asetatud sõelale ja lase marjamahlal potti/kaussi nõrguda. 

Keeda saadud marjamahl suhkruga siirupiks. Kui pinnale koguneb vaht, siis koori see ettevaatlikult. 

Pane steriliseeritud purkidesse - soovi korral võid lisada ka veidike säilitusainet. 

Retsept siit.

LISA KOMMENTAAR