Kaunis suvine dessert.
12 keelekese küpsist (Savoiardi) või u 18 tavalist kandilist küpsist
300 g punaseid sõstraid
60 g suhkrut
2 tl vanillisuhkrut
200 ml 35% rõõska koort ehk vahukoort
200 g toasooja pehmet toorjuustu
ilusaid punaseid sõstraid või lausa kobaraid
Purusta küpsised peeneks, aga mitte päris pulbriks. Pane 3/4 magustoidupokaalide põhja.
Hõõru 200 g puhastatud sõstardest 60 g suhkruga püreeks, jaota püree pokaalidesse küpsisepuru peale.
Vahusta rõõsk koor toasooja toorjuustu ning vanillisuhkruga kohevaks püreeks. Sega juurde ülejäänud punased sõstrad. Jaota saadud kreem pokaalidesse.
Kaunista ülejäänud küpsisepuru ja kaunistuseks mõeldud sõstardega.
Retseptiidee siit, mugandatud. Pildi regi Juta Kübarsepp.
Selle suve lemmik :) Olen teinud nii tavaliste kandiliste küpsistega kui ka tiramisu-küpsistega (Savoiardi) - mõlemaga on mõnus!
Pokaalidessert punase sõstraga
Kaunis suvine dessert.