Koostisosad

10 puneoksa

10 tüümianioksa

5 salveioksa

4 leeskputkelehte

1 küüslauguküüs

2 dl kivisoola või soolahelbeid

Valmistamine

Rebi ürdilehed varte küljest. Koori küüslauk, lõika küüslauk õhukesteks viiludeks. Laota küüslauk ja ürdid ahjuplaadile ja lase kuivas õhutatud kohas kuivada 1-2 päeva. 

Pane seejärel koos 1/2 soolaga väikesesse köögikombaini või kohviveskisse. Ürdisool peaks selleks ajaks olema heleroheline, siis on kindel, et maitsed tulevad hästi välja. 

Lisa ülejäänud sool, peenesta veel veidike. 

Pane purki. Säilib vähemalt aasta, säilita pimedas kuivas kohas.

Nipid ja soovitused:

  • Soovi korral kasuta ka kuivatatud lilleõisi (roos, tageeta, lavendel jms). Pane need koos ürdilehtedega kuivama.

Retsept siit.

LISA KOMMENTAAR