500 ml 35% rõõska koort ehk vahukoort
0,5 dl suhkrut
1 sl kuivatatud kummeliõisi
Õunakompott:1 suurem õun
2 sl vett
1 sl suhkrut
näpuotsaga vanillipulbrit
Lõika vanillikaun pikuti pooleks, kaabi seemned potti, kaun pane ka potti. Lisa rõõsk koor, suhkur ja kummel ning kuumuta keemiseni. Siis tõsta pott tulelt ja lase kooresegul pool tundi tõmmata.
Pane želatiinilehed 5 minutiks külma vette pehmenema.
Kurna kooresegu läbi sõela, pane uuesti potti. Kuumuta uuesti, siis sega hulka kuivemaks pigistatud želatiinilehed.
Kalla segu 4 magustoidupokaali sisse ja pane vähemalt 4 tunniks külmkappi tahenema.
Koori õunad, eemalda südamik ja lõika õun väikesteks kuubikuteks. Pane need väikesesse potti koos vee, suhkru ja vanillipulbriga. Kuumuta keemiseni, siis kuumuta tasasel tulel, kuni õunatükid on pehmed. Lase jahtuda.
Tõsta igale panna cotta'le jahtunud õunakompotti.
Retsept siit.
Kummeli panna cotta õunakompotiga