Lavendliküpsised

Magusad küpsised Rootsi köögist.

Kogus
30 tk
Valmistusviis
Küpsetamine
Valmistusaeg
Käik
Dessert
Lisategevused

Koostisosad

2 tl lavendli õielehti

2,5 dl nisujahu

1 tl küpsetuspulbrit

1 dl suhkrut

1 sl heledat siirupit

1 dl sulatatud võid

Valmistamine

Kuumuta ahi 175°C (pöördõhuga 160°C).

Haki 1 tl lavendliõitest. Sega kausis koos jahu, küpsetuspulbri ja suhkruga.

Kalla juurde siirup ja sulavõi, sega tainas ühtlaseks. 

Vormi jahusel laual tainast 3 piklikku pätsi pikkusega u 20 cm. Tõsta küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile üksteise kõrvale, siis suru lapikumaks. Puista peale ülejäänud lavendliõied. 

Küpseta ahju keskosas 10-12 minutit.

Võta ahjust välja, lase hetk jahtuda ja siis lõika nurka all väikesteks piklikeks küpsisteks. 

Loe veel:

Retsept siit.

LISA KOMMENTAAR