u 5 dl hapuoblikalehti (kergelt kokku surutud, u 35-50 g)
400 g purk konservitud cannellini ube
4 sl seesamipastat e. tahiinit või seesamiseemneid
2 sl värskelt pressitud sidrunimahla + 1 tl riivitud sidrunikoort
1-2 hakitud küüslauguküünt
soovi korral väärisoliiviõli peale niristamiseks
Loputa konservoad, nõruta.
Pese oblikad, tahenda köögipaberil või puhta köögirätiku sees. Siis pane köögikombaini ning püreesta (paar korda pead segama, muidu ei peenestamine ei õnnestu).
Lisa ülejäänud ained ja püreesta ühtlaseks määrdeks.
Kui segu on liiga paks, lisa tilk vett. Timmi maitse soola ja sidrunimahlaga parajaks. Pane kaussi või purki, soovi korral nirista peale oliiviõli.
Serveeri.
Retseptiidee siit. Pildi tegi Juta Kübarsepp (pildil sattus kaaslaseks kogemata karulauk, mis ka kindlasti sobiks).
Valge oa ja oblika määre
Hummusest inspireeritud oamääre hapuoblika, valgete cannellini ubade ja tahiiniga.