Juuretisesai redisega

See polegi retsept, lihtsalt varasuvine soovitus. Kui eestlased söövad redist peamiselt salatites ja krõmpsutavad niisama, siis prantslased armastavad kevadsuvel redisevõileibu süüa. Tartine aux radis - kõlab ju kenasti?

Kogus
Valmistusviis
Segamine
Valmistusaeg
Käik
Eelroog/kerge eine
Lisategevused

Koostisosad

head juuretise- või röstsaia

kvaliteetset (soolahelvestega) võid

(piklikke rediseid) rediseid

soolahelbeid

Valmistamine

Lõika redised võimalikult õhukesteks viiludeks. (Vajadusel leota 10 minutit külmas vees, siis nõruta hoolega).

Lõika juuretisesai viiludeks, rösti ahjus või rösteris kergelt kuldseks.

Määri saiaviilule (soola)võid, siis laota peale ohtralt rediseviile. Puista peale mõned soolahelbed, serveeri.

Nipid ja soovitused:

  • Eriti maitsvad jäävad need mahedamaitseliste piklike redistega, mille seemneid müüakse “French breakfast” nime all. Prantslased rediseid siiski hommikusöögiks ei söö, ikka vahepalaks. Kui redised on väga krehvtised, siis võib rediseviile 10 minutit külmas vees leotada.

Loe veel:

Retsept ilmus ka ajakirjas Kodu&Aed, pildi tegi Juta Kübarsepp.

LISA KOMMENTAAR