4 pardi rinnafileed (150-200 g)
soola ja musta pipart
Kaste:150-200 g tükeldatud rabarbrit
2 sl suhkrut
2 sl õunaäädikat või valge veini äädikat
1 sl vett
2 sl võid
Serveerimiseks:mõnda head tomatitšatnit või sibulamoosi
Lõika rabarber u 5-6 cm juppideks.
Maitsesta toasoojad pardifileed soola-pipraga.
Kuumuta paksupõhjaline praepann keskmisel kuumusel. Pane pardifileed pannile, nahk allpool. Küpseta keskmisel kuumusel umbes 5 minutit (kui eraldub palju rasva, siis võid selle pannilt ära kallata ja kasutada nt ahjukartulite tegemiseks).
Siis pööra pardifileed ringi ning küpseta ka teiselt poolt 4-5 minutit. Selle ajaga peaks part seest kenasti roosa jääma - vajadusel võid veel paar minutit küpsetada, aga väldi üleküpsetamist.
Samal ajal kuumuta väikeses potis suhkur, veiniäädikas ja vesi. Kuumuta segades, kuni suhkur on lahustunud. Lisa rabarbrijupid ja või ning kuumuta kaane all u minut aega. Siis eemalda kurnlusika abil rabarber ja tõsta taldrikule.
Jätka võikastme kuumutamist, kuni see on kergelt kokku keenud ehk redutseerunud. Siis pane rabarber uuesti kastmesse ning tõsta pott tulelt.
Serveerimiseks lõika pardifilee 7-8 viiluks, tõsta soojendatud taldrikule. Tõsta peale rabarber koos võikastmega.
Kõrvale paku sibulamoosi või mingit head vürtsmoosi.
Retsept siit. Pildi tegi Juta Kübarsepp.
Pardifilee magushapu rabarbriga
Briti koka Mark Hixi retsept.