Pardifilee magushapu rabarbriga

Briti koka Mark Hixi retsept.

Kogus
neljale
Valmistusviis
Praadimine
Valmistusaeg
Käik
Põhiroog
Lisategevused

Koostisosad

4 pardi rinnafileed (150-200 g)

soola ja musta pipart

Kaste:

150-200 g tükeldatud rabarbrit

2 sl suhkrut

2 sl õunaäädikat või valge veini äädikat

1 sl vett

2 sl võid

Serveerimiseks:

mõnda head tomatitšatnit või sibulamoosi

Valmistamine

Lõika rabarber u 5-6 cm juppideks. 

Maitsesta toasoojad pardifileed soola-pipraga. 

Kuumuta paksupõhjaline praepann keskmisel kuumusel. Pane pardifileed pannile, nahk allpool. Küpseta keskmisel kuumusel umbes 5 minutit (kui eraldub palju rasva, siis võid selle pannilt ära kallata ja kasutada nt ahjukartulite tegemiseks). 

Siis pööra pardifileed ringi ning küpseta ka teiselt poolt 4-5 minutit. Selle ajaga peaks part seest kenasti roosa jääma - vajadusel võid veel paar minutit küpsetada, aga väldi üleküpsetamist. 

Samal ajal kuumuta väikeses potis suhkur, veiniäädikas ja vesi. Kuumuta segades, kuni suhkur on lahustunud.  Lisa rabarbrijupid ja või ning kuumuta kaane all u minut aega. Siis eemalda kurnlusika abil rabarber ja tõsta taldrikule. 

Jätka võikastme kuumutamist, kuni see on kergelt kokku keenud ehk redutseerunud. Siis pane rabarber uuesti kastmesse ning tõsta pott tulelt.

Serveerimiseks lõika pardifilee 7-8 viiluks, tõsta soojendatud taldrikule. Tõsta peale rabarber koos võikastmega. 

Kõrvale paku sibulamoosi või mingit head vürtsmoosi.

Retsept siit. Pildi tegi Juta Kübarsepp.

LISA KOMMENTAAR