Külm Bearni kaste

Külm Beani kaste sobib hästi salatikastmeks, dipiks või külmaks kastmeks pea kõige juurde (ahjukana, praetud kanafilee, steik, hakkpihvid, aga ka köögiviljad, ahjufriikad jne)

Kogus
neljale
Valmistusviis
Keetmine/kuumutamine
Valmistusaeg
Käik
Lisand
Lisategevused

Koostisosad

peotäis värsket estragoni

Kastmekontsentraat:

1 dl vett

2 hakitud šalottsibulat

1 tl suhkrut

1 mahesidrun (riivitud koor ja 1 sl mahla)

Kaste:

2,5 dl 38% crème fraîche'i või hapukoort

1 tl soola

värskelt jahvatatud musta pipart

Valmistamine

Nopi estragonilehed varte küljest. Pane lehed kõrvale. 

Alusta kontsentraadist. Pane kõvad estragonivarred, vesi, sibul, suhkur ja sidrunimahl potti. Lase tasakesi podiseda, kuni potis on umbes 2 sl kastmekontsentraati. Kuna see potti, siis kuumuta, kuni alles on 1 sl kontsentraati.

Sega kontsentraat hapukoore hulka, lisa sidrunikoor, sool, must pipar ja peenelt hakitud estragonilehed. Sega hoolega, maitsesta vajadusel veel soola-pipraga. 

Võimaluse korral lase tunnike veel külmkapis maitsestuda enne serveerimist. 

Nipid ja soovitused:

  • Soovi korral võid kasutada poes müüdavalt Beani kastme kontsentraati. 

Retsept siit.

LISA KOMMENTAAR