Vetika-parmesanikrõpsud

Kogus
neljale
Valmistusviis
Küpsetamine
Valmistusaeg
Käik
Suupiste
Lisategevused

Koostisosad

500 ml riivitud parmesani juustu

60 ml e. 4 sl dulse vetikahelbeid

0,25 tl jahvatatud musta pipart

Valmistamine

Kuumuta ahi 175ºC. Kata ahjuplaat küpsetuspaberiga. 

Sega riivitud juust, dulse-helbed ja must pipar kausis omavahel. Tõsta ahjuplaadile 1 sl portsud, jättes 2,5 cm ruumi juustuportsude vahele. Vajuta juustukuhjad lusikaseljaga veidi lapikumaks. 

Küpseta 8-10 minutit või kuni küpsised on kuldpruunid. Ära liialt pruunista, sest juust muutub siis mõrudaks. 

Lase pannil jahtuda, siis tõsta karpi või kaussi. 

Nipid ja soovitused:

  • Võid küpsetada kogu segu ka ühtlase plaadilna. Lase jahtuda, siis murra tükkideks või jahvata jämedakoeliseks pulbriks, mida kasutada salatites jm maitseainena. 

Loe veel:

Retsept siit.

LISA KOMMENTAAR