Magushapud sibulad

Magushapud pärlsibulad sobivad eelroaks (antipasto), salatitesse või liharoogade lisandiks.

Kogus
Valmistusviis
Keetmine/kuumutamine
Valmistusaeg
Käik
Eelroog/kerge eine
Lisategevused

Koostisosad

1 kg pärlsibulaid või šalottsibulaid

3-4 sl oliiviõli

vett

soola

2-3 sl suhkrut

0.5-0.75 dl punast veiniäädikat

Valmistamine

Koori pisikesed sibulad ja pane suurde paksupõhjalisse potti. Lisa oliivõli ja niipalju vett, et sibulad oleksid kaetud. Lisa sool.

Kuumuta aeglaselt keemiseni, kata pott kaanega ja hauta tasasel tulel, kuni sibulad on pehmed ja vedelik aurustunud.

Sega juurde suhkur ja veiniäädikas. Kata pott kaanega ja kuumuta veel paar minutit.

Eemalda potilt kaas, kuumuta tasasel tulel veel paar minutit, kuni kogu vedelik on aurustunud.

Serveeri kuumalt või külmalt.
 

Austraalia koka Dorinda Hafneri retsept. 

LISA KOMMENTAAR

veiko
postitatud 24.12.2010 15:15

kuidas on võimalik et vedelik ära aurustub kui potil on kaas peal?