Magushapud pärlsibulad sobivad eelroaks (antipasto), salatitesse või liharoogade lisandiks.
1 kg pärlsibulaid või šalottsibulaid
3-4 sl oliiviõli
vett
soola
2-3 sl suhkrut
0.5-0.75 dl punast veiniäädikat
Koori pisikesed sibulad ja pane suurde paksupõhjalisse potti. Lisa oliivõli ja niipalju vett, et sibulad oleksid kaetud. Lisa sool.
Kuumuta aeglaselt keemiseni, kata pott kaanega ja hauta tasasel tulel, kuni sibulad on pehmed ja vedelik aurustunud.
Sega juurde suhkur ja veiniäädikas. Kata pott kaanega ja kuumuta veel paar minutit.
Eemalda potilt kaas, kuumuta tasasel tulel veel paar minutit, kuni kogu vedelik on aurustunud.
Serveeri kuumalt või külmalt.
Austraalia koka Dorinda Hafneri retsept.
kuidas on võimalik et vedelik ära aurustub kui potil on kaas peal?
Magushapud sibulad
Magushapud pärlsibulad sobivad eelroaks (antipasto), salatitesse või liharoogade lisandiks.