Krõbedad ahjus küpsetatud varajased kartulid salveiga. Kartulid on enne küpsetamist kergelt katki surutud.
1 kg väiksemaid varajasi kartuleid
1 sl oliiviõli
1 sl võid
4 küüslauguküünt
peotäis värskeid salveilehti
soola ja musta pipart
Kuumuta ahi 200C.
Pese kartulid, kuumuta soolaga maitsestatud vees keemiseni ja keeda tasasel tulel umbes 10 minutit või kuni kartulid on peaaegu küpsed. Nõruta.
Kuumuta ahjupannil õli, või, muljutud küüslauguküüned ja hakitud salvelehed.
Lisa nõrutatud kartulid, sega läbi. Siis pressi kartulid nt pudrunuia, pudelipõhja või kahvliga kergelt katki. Puista peale veidi soolahelbeid.
Küpseta 200-kraadises ahjus 20 minutit, kuni kartulid on kergelt kuldsed ja krõbedad.
Pööra kartulid ringi ning küpseta veel 15-20 minutit, kuni kartulid on kenasti kuldpruunid.
Serveeri.
Retsept mugandatud siit, pildi tegi Juta Kübarsepp.
Salveikartulid
Krõbedad ahjus küpsetatud varajased kartulid salveiga. Kartulid on enne küpsetamist kergelt katki surutud.