Küpsetatud Camembert

Tervelt küpsetatud Camemebert on justkui peaaegu-fondüü :)

Kogus
neljale kuni kuuele
Valmistusviis
Küpsetamine
Valmistusaeg
Käik
Eelroog/kerge eine
Lisategevused

Koostisosad

250 g Camembert, Brie vms valgehallitusjuustu ketas

1 sl vermutit või kuiva valget veini

2 tüümianioksa

näpuotsaga tšillihelbeid

Serveerimiseks:

soolaküpsiseid ehk kreekereid või viilutatud pikka saia

Valmistamine

Kuumuta ahi 200C (pöördõhuga 180C) või eelkuumuta kuumaõhufritüüri 180C juures 4 minutit. 

Võta Camembert pakendist välja, siis pane puidust karpi tagasi. Seo ümber karbi kööginöör, et see kindlamini koos püsiks. Kui juustul pole puitkarpi, siis pane see sobiva suurusega ahjuvormi. 

Tee juustule peale paar sisselõiget, nirista peale veidi alkoholi. Lisa tüümianioksad ja veidi tšillihelbeid. 

Küpseta umbes 20 minutit ahjus või 15-20 minutit kuumaõhufritüüris, kuni juust on pehme ja mõnusalt veniv. 

Serveeri kreekerite või baguette-viiludega. 

Loe veel:

Retsept siit. Pildi tegi Juta Kübarsepp.

LISA KOMMENTAAR

Pille
postitatud 21.01.2024 20:04

Tüümiani polnud ja tšillihelveste asemel torkasin mõned kooritud küüslauguküüned Camembert sisse. Väga lihtsa vaevaga väga mõnus eine.