Marineeritud oliivid kumkvaatidega

Kogus
Valmistusviis
Segamine
Valmistusaeg
Käik
Suupiste
Lisategevused

Koostisosad

500 g soolvees erivärvilisi oliive

150-200 g kumkvaate e. kinkaneid

250 ml külmpressitud oliiviõli

2 tl apteegitilliseemneid e. fenkoliseemneid

2 tl kuivatatud punet

1 tl tšillihelbeid

4 loorberilehte

Valmistamine

Kuumuta potis vesi keemiseni. Siis keeda kumkvaate 4-5 minutit, kuni need kergelt "punni lähevad". Nõruta ja pane kohe jääkuubikutele jahtuma. 

Nõruta vajadusel oliivid, siis laota vaheldumisi kumkvaatidega purki. 

Kuumuta paar lusikatäit oliiviõli väikeses potis koos vürtsidega (fenkoliseemned, katki murendatud loorberilehed, tšillihelbed, pune), siis sega ülejäänud õliga ja kalla purki. Sega kergelt läbi.

Lase toatemperatuuril 4 tundi maitsestuda, purki paar korda pöörates, et maitseained ühtlasemalt jaotuks. 

Siis hoia külmkapis, enne serveerimist lase toatemperatuurini soojeneda. 

Retsept mugandatud siit.

LISA KOMMENTAAR

Pille
postitatud 26.12.2023 11:13

Minule väga meeldisid! Ma marineerin suvistele pidudele oliive tihti, need kumkvaadid andsid sellise talvise-jõuluse välimuse neile kohe. Maitse ka muidugi.