Kuumuta potis vesi keemiseni. Siis keeda kumkvaate 4-5 minutit, kuni need kergelt "punni lähevad". Nõruta ja pane kohe jääkuubikutele jahtuma.
Nõruta vajadusel oliivid, siis laota vaheldumisi kumkvaatidega purki.
Kuumuta paar lusikatäit oliiviõli väikeses potis koos vürtsidega (fenkoliseemned, katki murendatud loorberilehed, tšillihelbed, pune), siis sega ülejäänud õliga ja kalla purki. Sega kergelt läbi.
Lase toatemperatuuril 4 tundi maitsestuda, purki paar korda pöörates, et maitseained ühtlasemalt jaotuks.
Siis hoia külmkapis, enne serveerimist lase toatemperatuurini soojeneda.
Minule väga meeldisid! Ma marineerin suvistele pidudele oliive tihti, need kumkvaadid andsid sellise talvise-jõuluse välimuse neile kohe. Maitse ka muidugi.
Marineeritud oliivid kumkvaatidega