Rooskapsad Marmite-võiga

See põnev lisand sobib talvisele (jõulu)lauale.

Kogus
kuuele kuni kaheksale
Valmistusviis
Praadimine
Valmistusaeg
Käik
Lisand
Lisategevused

Koostisosad

30 g toasooja pehmet võid

1 tl Marmite pärmiekstrakti

500 g rooskapsast

Valmistamine

Sega pehme või ja Marmite ühtlaseks, siis pane jahedasse ootama. 

Puhasta rooskapsad, siis lõika pikuti pooleks. Auruta või keeda soolaga maitsestatud vees 3-4 minutit, siis nõruta ja lase kuivemaks auruda. 

Kuumuta mittenakkuv praepann, siis lisa rooskapsad pannile ja prae segades 4-5 minutit või kuni rooskapsad servadest kenasti pruunid on.

Lisa pannile Marmite-või ja kuumuta segades, kuni või on sulanud ja rooskapsad kenasti läigivad. Maitsesta pipraga, vajadusel ka soolaga. 

Nipid ja soovitused:

  • Marmite-või säilib kuni nädal aega külmkapis või 2 kuud sügavkülmas, aga siis tuleb korralikult toidukilesse mässida. 

Loe veel:

Retsept mugandtud BBC Good Food lehelt. Pildi tegi Juta Kübarsepp.

LISA KOMMENTAAR

Pille
postitatud 02.12.2023 09:17

Väga mõnusad, aga meie pere on muidugi suur rooskapsafänn ja Marmite'i oleme ka kõik söönud viimased 15+ aastat, nii et maitse südamelähedaseks saanud :)