Koori baklažaanid koorimisnoaga, siis lõika sama noaga ribadeks. Pane viilud potti, lisa oliiviõli, sidrunimahl, sool ja kiluvürts. Lisa nii palju vett, et baklažaaniribad oleksid napilt veega kaetud.
Kuumuta baklažaaniribasid marinaadis tasasel tulel, kuni need on peaaegu pehmed. Seejärel tõsta pott tulelt.
Kui potti jäi liigselt vett, vala see ära.
Lõika norilehed väikesteks tükikesteks ja sega läbi baklažaaniribadega. Lase jahtuda, siis lase jahedas maitsestuma järgmise päevani.
Vähe pidulikum suupiste. Serveeritud india pähkli kreemi ja röstkartuliga.
Baklažaani marinaad (1 öö marinaadis) nami-nami retsepti järgi, aga lisasin ka tilli.
Baklažaan kiluvürtsiga
Gilu, bilu - baklažaanist ehk pommust tehtud veganlikule vürtsikilu analoogile on mitu erinevat nime pandud.