Baklažaan kiluvürtsiga

Gilu, bilu - baklažaanist ehk pommust tehtud veganlikule vürtsikilu analoogile on mitu erinevat nime pandud.

Kogus
Valmistusviis
Keetmine/kuumutamine
Valmistusaeg
Käik
Lisand
Lisategevused

Koostisosad

2 pommut e. baklažaani

1 sl kiluvürtsi

1 sl soola

6 sl ehk 90 ml oliiviõli

1 sidruni mahl

5-6 nori lehte

vett

Valmistamine

Koori baklažaanid koorimisnoaga, siis lõika sama noaga ribadeks. Pane viilud potti, lisa oliiviõli, sidrunimahl, sool ja kiluvürts. Lisa nii palju vett, et baklažaaniribad oleksid napilt veega kaetud.

Kuumuta baklažaaniribasid marinaadis tasasel tulel, kuni need on peaaegu pehmed. Seejärel tõsta pott tulelt.

Kui potti jäi liigselt vett, vala see ära.

Lõika norilehed väikesteks tükikesteks ja sega läbi baklažaaniribadega. Lase jahtuda, siis lase jahedas maitsestuma järgmise päevani. 

Loe veel:

Retsept on mugandatud ajakirjast VEGAN (vt siit).

LISA KOMMENTAAR

Sandra Cakes
postitatud 17.02.2024 21:10

Vähe pidulikum suupiste. Serveeritud india pähkli kreemi ja röstkartuliga. Baklažaani marinaad (1 öö marinaadis) nami-nami retsepti järgi, aga lisasin ka tilli.