Koori kaalikas, lõika pikuti pooleks, siis uuesti pooleks. Lõika seejärel peenikesteks kangideks või mõne millimeetri paksusteks viiludeks.
Sulata madalas potis või keskmisel kuumusel. Lisa kaalikas ja lase kaalikatükkidel minut aega võis podiseda - ära neid sel ajal sega. Siis pööra ringi ja pruunista kergelt ka teiselt poolt.
Kui kaalikatükid on ümberringi ja eriti servadest kergelt kuldpruunid, siis lisa potti puljong. Kuumuta keemiseni. Kui kaalikad keevad, siis alanda kuumust ja lase neil 15-20 minutit podiseda või kuni kaalikad kahvliga vajutades pehmed tunduvad.
Puljong on kokku keenud ja sellest on saanud võine leem.
Serveeri kohe, peale kuuma võipuljongit ja veel soola-pipart.
Kaalikas puljongis
Siin retseptis võib vabalt kasutada puljongipastast või -kuubikust tehtud puljongit.