Kaalikas puljongis

Siin retseptis võib vabalt kasutada puljongipastast või -kuubikust tehtud puljongit.

Kogus
neljale
Valmistusviis
Keetmine/kuumutamine
Valmistusaeg
Käik
Lisand
Lisategevused

Koostisosad

500 g kaalikat

35 g võid

500 ml köögiviljapuljongit

soola ja musta pipart

Valmistamine

Koori kaalikas, lõika pikuti pooleks, siis uuesti pooleks. Lõika seejärel peenikesteks kangideks või mõne millimeetri paksusteks viiludeks. 

Sulata madalas potis või keskmisel kuumusel. Lisa kaalikas ja lase kaalikatükkidel minut aega võis podiseda - ära neid sel ajal sega. Siis pööra ringi ja pruunista kergelt ka teiselt poolt.

Kui kaalikatükid on ümberringi ja eriti servadest kergelt kuldpruunid, siis lisa potti puljong. Kuumuta keemiseni. Kui kaalikad keevad, siis alanda kuumust ja lase neil 15-20 minutit podiseda või kuni kaalikad kahvliga vajutades pehmed tunduvad. 

Puljong on kokku keenud ja sellest on saanud võine leem. 

Serveeri kohe, peale kuuma võipuljongit ja veel soola-pipart.

Loe veel:

Briti toidukirjutaja Nigel Slateri retsept.

LISA KOMMENTAAR