Virsikukompott

Suvine kompott.

Kogus
1 purk
Valmistusviis
Keetmine/kuumutamine
Valmistusaeg
Käik
Dessert
Lisategevused

Koostisosad

8 virsikut

1 vanillikaun

1 sidruni mahl ja peenelt riivitud koor

4 dl vett

4 dl suhkrut

Valmistamine

Lõika virsikud pooleks, torka koor kahvliga auguliseks. Lõika vanillikaun pikuti pooleks, kaabi seemned välja. Koori sidrunilt kollane kooreosa, pressi välja mahl.

Kuumuta potis vesi, suhkur, vanill, sidrunikoor ja sidrunimahl keemiseni, siis keeda tasakesi 10 minutit. 

Lisa virsikupoolikud ja keeda tasakesi 5 minutit. 

Pane kuumad virsikud steriliseeritud purki(desse). Kalla peale kuum siirup, kaaneta. 

Loe veel:

Retsept on Rootsi ajakirjast Lantliv Mat & Vin (4/2016)

LISA KOMMENTAAR