Punane kapsas mustasõstramahlaga

Taani retsept (Klassisk rødkål med solbærsaft). Kapsa hulka võib segada ka veidi pardirasva soovi korral, aga see pole üldse kohustuslik. Mustasõstramahl annab kapsale mõnusa magushapuka maitse.

Kogus
neljale
Valmistusviis
Hautamine
Valmistusaeg
Käik
Lisand
Lisategevused

Koostisosad

u 1 kg punast kapsast

2-3 sl musta- või punasesõstraželeed

300 ml kanget mustasõstramahla

kuni 1 dl suhkrut

4-5 sl õunaäädikat

maitse järgi soola

Valmistamine

Lõika kapsas suure noaga ribadeks. 

Pane kapsas potti, lisa sõstraželee, sõstramahl ja suhkur. Kuumuta keemiseni ja lase umbes 15 minutit podiseda krõmpspehme kapsa jaoks. Kui eelistad pehmemat kapsast, siis keeda enne äädika lisamist umbes 30 minutit. 

Lisa õunaäädikas ja lase veel 15 minutit podiseda.  Maitsesta soolaga. Serveeri soojalt.

Pille Petersoo retsept ilmus ka Kodu&Aia suures jõulualbumis JÕULUD 2022. aastal. Pildi tegi Juta Kübarsepp

LISA KOMMENTAAR

Pille
postitatud 18.09.2023 12:53

Maitsev magushapu kapsas, väikese mustasõstramekiga.