Taani retsept (Klassisk rødkål med solbærsaft). Kapsa hulka võib segada ka veidi pardirasva soovi korral, aga see pole üldse kohustuslik. Mustasõstramahl annab kapsale mõnusa magushapuka maitse.
Pane kapsas potti, lisa sõstraželee, sõstramahl ja suhkur. Kuumuta keemiseni ja lase umbes 15 minutit podiseda krõmpspehme kapsa jaoks. Kui eelistad pehmemat kapsast, siis keeda enne äädika lisamist umbes 30 minutit.
Lisa õunaäädikas ja lase veel 15 minutit podiseda. Maitsesta soolaga. Serveeri soojalt.
Pille Petersoo retsept ilmus ka Kodu&Aia suures jõulualbumis JÕULUD 2022. aastal. Pildi tegi Juta Kübarsepp.
Punane kapsas mustasõstramahlaga
Taani retsept (Klassisk rødkål med solbærsaft). Kapsa hulka võib segada ka veidi pardirasva soovi korral, aga see pole üldse kohustuslik. Mustasõstramahl annab kapsale mõnusa magushapuka maitse.