Jõhvikad karamellikastmega

Tõsine magus-hapu kooslus, pigem meeldib täiskasvanuile. Soovi korral võid juurde pakkuda ka vahukoort või vanillijäätist.

Kogus
Valmistusviis
Keetmine/kuumutamine
Valmistusaeg
Käik
Dessert
Lisategevused

Koostisosad

külmutatud jõhvikaid

Karamellikaste:

2 dl heledat siirupit

2 dl 35% rõõska koort ehk vahukoort

0,5 vanillikauna

Valmistamine

Kalla karamellikastme jaoks mõeldud siirup ja rõõsk koor potti. Lisa pikuti poolitatud vanillikaun. Kuumuta tasasel tulel aeg-ajalt segades umbes 30-40 minutit, kuni segu pakseneb ja muutub kuldseks.

Võta pott tulelt, nopi vanillikaun välja ja kaabi seemned potti tagasi. Sega.

Serveerimiseks tõsta poolkülmunud või sulatatud jõhvikad klaasi sisse, kalla peale sooja karamellikastet. Serveeri.

Loe veel:

Pildi tegi Juta Kübarsepp.

LISA KOMMENTAAR