Teokarbimakaronid röstitud kõrvitsa ja mozzarellaga

Itaalia päritolu Briti toidukirjutaja Ursula Ferrigno retsept.

Kogus
neljale
Valmistusviis
Küpsetamine
Valmistusaeg
1 tund
Käik
Põhiroog
Lisategevused

Koostisosad

2 purustatud küüslauguküünt

3 sl oliiviõli

125 g kera Mozzarella juustu

50 g toasooja pehmet võid

väike peotäis värsket salveid

1 sidruni mahl ja riivitud koor

500 g tükk kõrvitsat

300 g teokarbipasta (conchiglioni, conchiglie, pasta shells)

85 g riivitud parmesani juustu

soola ja musta pipart

Valmistamine

Kuumuta pannil 1 sl oliiviõli, prae selles küüslauk pehmeks. Lase veidi jahtuda.

Pane tükkideks rebitud Mozzarella juust, pehme või, praetud küüslauk, hakitud salveilehed, sidrunikoor ja sidrunimahl köögikombaini. Maitsesta soola-pipraga, siis püreesta jämedakoeliseks pastaks. 

Pane köögipaberile või toidukilele ja vormi "vorstiks", keera torusse ja pane 30 minutiks külmkappi (või taheneb ja siis saab selle maitsevõi viiludeks lõigata). 

Kuumuta ahi 200C. 

Kalla ülejäänud õli (3 sl) ahjupannile ning tõsta 5 minutiks ahju soojenema.

Koori kõrvits, eemalda seemned ja säsi. Lõika kõrvits 2 cm kuubikuteks. Lisa ahjupannile, maitsesta soola-pipraga. Küpseta 200-kraadises ahjus 25-30 minutit, sega paar korda.

Keeda teokarbikujulised makaronid vastavalt pakendi juhistele al dente. Nõruta, siis pane uuesti potti, lisa ahjus küpsetatud kõrvits ja riivitud parmesan. Kõika mozzarella-või viiludeks või tükkideks ning sega kuuma makaroni-kõrvitsasegu hulka. 

Jaota taldrikutesse või kaussidesse, puista peale veidi hakitud salveid ja serveeri. 

Retsept ajakirjast BBC Good Food (siit).

LISA KOMMENTAAR