4 heeringafileed (a 75 g) või 4 roogitud heeringat (a 225 g)
4 sl külmpressitud oliiviõli
2 sl terasinepit
suur punt basiilikut
1 tl vedelat mett
1 sidruni mahl ja riivitud koor
soola ja musta pipart
Kuumuta grill hästi tuliseks.
Loputa kalad külma jooksva vee all, et kõik soomused kätte saada. Patsuta kuivaks, siis pintselda oliiviõliga ja maitsesta soola-pipraga.
Grilli 6-8 minutit või kuni küpsed - kala silm peaks olema valge, nahk kenasti pruunistunud ha liha tugev ja kergelt läbipaistev.
Samal ajal valmista sinepi-basiilikukaste. Vispelda sinep, hakitud basiilik, mesi, sidrunimahl ja ülejäänud oliiviõli väikeses kausis, maitsesta soola-pipraga.
Kui kala on küps, siis tõsta vaagnale, nirista peale sinepi-basiilikukaste ja serveeri.
Retsept on mugandatud Briti ajakirjast BBC Good Food (oktoober 2005)
Grillitud heeringas sinepi-basiilikukastmega
Värske heeringa õrn maitse sobib hästi maitserohelisega, eriti basiilikuga.