Grillitud heeringas sinepi-basiilikukastmega

Värske heeringa õrn maitse sobib hästi maitserohelisega, eriti basiilikuga.

Kogus
neljale
Valmistusviis
Grillimine
Valmistusaeg
Käik
Eelroog/kerge eine
Lisategevused

Koostisosad

4 heeringafileed (a 75 g) või 4 roogitud heeringat (a 225 g)

4 sl külmpressitud oliiviõli

2 sl terasinepit

suur punt basiilikut

1 tl vedelat mett

1 sidruni mahl ja riivitud koor

soola ja musta pipart

Valmistamine

Kuumuta grill hästi tuliseks. 

Loputa kalad külma jooksva vee all, et kõik soomused kätte saada. Patsuta kuivaks, siis pintselda oliiviõliga ja maitsesta soola-pipraga. 

Grilli 6-8 minutit või kuni küpsed - kala silm peaks olema valge, nahk kenasti pruunistunud ha liha tugev ja kergelt läbipaistev. 

Samal ajal valmista sinepi-basiilikukaste. Vispelda sinep, hakitud basiilik, mesi, sidrunimahl ja ülejäänud oliiviõli väikeses kausis, maitsesta soola-pipraga. 

Kui kala on küps, siis tõsta vaagnale, nirista peale sinepi-basiilikukaste ja serveeri. 

Loe veel:

Retsept on mugandatud Briti ajakirjast BBC Good Food (oktoober 2005)

 
 
LISA KOMMENTAAR