Hispaania jõuluküpsised (Polvorónes)

"Polvorón" on Hispaanias Andaluusias populaarne pehme ja väga mure võiküpsis. Ajalooliselt kasutati searasva.

Kogus
18-20 tk
Valmistusviis
Küpsetamine
Valmistusaeg
Käik
Dessert
Lisategevused

Koostisosad

140 g võid

150 g nisujahu

50 g tuhksuhkrut

näpuotsaga soola

100 g hakitud pekanipähkleid

Kaneelisuhkur:

100 g tuhksuhkrut

1 tl jahvatatud kaneeli

Valmistamine

Kuumuta ahi 180C.

Pane või, tuhksuhkur ja sool kaussi, mikserda ühtlaseks kreemjaks tainaks. Sega juurde peenelt hakitud pekanid. 

Vormi segust väikesed Kreeka pähkli suurused pallid, tõsta need küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile. 

Küpseta 10-12 minutit, kuni küpsised on helekuldsed. 

Võta ahjust välja, lase 5 minutit jahtuda. Siis tõsta küpsised metallrestile ja lase täielikult jahtuda. 

Sega tuhksuhkur ja kaneel, puista jahtunud küpsistele paks kiht kaneelisuhkrut. 

Säilita õhukindlast karbis, tarbi 5 päeva jooksul. 

Retsept on ajakirjast Baking Heaven (Autumn 2015)

LISA KOMMENTAAR