140 g võid
150 g nisujahu
50 g tuhksuhkrut
näpuotsaga soola
100 g hakitud pekanipähkleid
Kaneelisuhkur:100 g tuhksuhkrut
1 tl jahvatatud kaneeli
Kuumuta ahi 180C.
Pane või, tuhksuhkur ja sool kaussi, mikserda ühtlaseks kreemjaks tainaks. Sega juurde peenelt hakitud pekanid.
Vormi segust väikesed Kreeka pähkli suurused pallid, tõsta need küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile.
Küpseta 10-12 minutit, kuni küpsised on helekuldsed.
Võta ahjust välja, lase 5 minutit jahtuda. Siis tõsta küpsised metallrestile ja lase täielikult jahtuda.
Sega tuhksuhkur ja kaneel, puista jahtunud küpsistele paks kiht kaneelisuhkrut.
Säilita õhukindlast karbis, tarbi 5 päeva jooksul.
Retsept on ajakirjast Baking Heaven (Autumn 2015)
Hispaania jõuluküpsised (Polvorónes)
"Polvorón" on Hispaanias Andaluusias populaarne pehme ja väga mure võiküpsis. Ajalooliselt kasutati searasva.