'Nduja pasta

'Nduja on väga vürtsikas sealihast määrdevorst Itaaliast Lõuna-Kalaabriast.

Kogus
neljale
Valmistusviis
Keetmine/kuumutamine
Valmistusaeg
Käik
Põhiroog
Lisategevused

Koostisosad

300 g makarone

1 punane sibul

1 sl õli

2-3 sl 'nduja määrdevorsti

500 g tomatipüreed (mutti passata)

soola ja musta pipart

125 g Mozzarella juustu

värsket basiilikut

Valmistamine

Keeda makaronid soolaga maitsestatud vees (nt 2 l vett, 1 tl soola) vastavalt pakendi juhistele al dente.

Koori ja haki sibul, prae pannil õlis klaasjaks.

Lisa 'nduja ja kuumuta segades, kuni see on lagunenud. 

Lisa tomatipüree, maitsesta 0,5 tl musta pipraga ja u 0,5 dl pastakeeduvett. Kuumuta kaste läbi, sega juurde kurnatud makaronid. Maitsesta vajadusel soolaga. 

Rebi mozzarella ribadeks, tõsta roale, kaunista basiilikuga. 

Nipid ja soovitused:

  • 'Nduja võib olla väga vürtsikas, vajadusel lisa sörts rõõska koort. 

Loe veel:

Retsept siit.

LISA KOMMENTAAR